Nehmotná aktiva ve světově uznávaných účetních systémech - Jirka, Jiří (2010)
Diplomová práce se zaměřuje na nehmotná aktiva především z pohledu IFRS. Pohled IFRS je dále srovnán s pojetím US GAAP a českými předpisy. Tato práce poskytuje teoretické zázemí vysvětlené na příkladech, které se často vyskytují i v praxi. Závěrem je vypracována studie zabývající se goodwillem, který vznikl při podnikových kombinacích, a snižováním jeho hodnoty. Autor zhodnotí výsledky této studie a snaží se objasnit příčiny vysokého vykazovaného goodwillu.