Nehmotná aktiva ve světově uznávaných účetních systémech - Jirka, Jiří; Krupová, Lenka, 1964-; Šubrt, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Diplomová práce se zaměřuje na nehmotná aktiva především z pohledu IFRS. Pohled IFRS je dále srovnán s pojetím US GAAP a českými předpisy. Tato práce poskytuje teoretické zázemí vysvětlené na příkladech, které se často vyskytují i v praxi. Závěrem je vypracována studie zabývající se goodwillem, který vznikl při podnikových kombinacích, a snižováním jeho hodnoty. Autor zhodnotí výsledky této studie a snaží se objasnit příčiny vysokého vykazovaného goodwillu.
Vedoucí práce: Lenka Krupová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; nehmotný majetek; goodwill; diplomové práce; intangible property; goodwill; master's theses