Komparace dlouhodobého majetku v IFRS, US GAAP a české účetní legislativě - Trnka, Martin (2010)
Diplomová práce srovnává tři účetní systémy, IFRS, US GAAP a českou účetní legislativu v oblasti dlouhodobého majetku. Jako hlavní systém je zvolen IFRS, na kterém je v práci dlouhodobý majetek popsán. Z US GAAP a české legislativy jsou ukázány rozdílné přístupy k vykazování v různých oblastech dlouhodobého majetku. V první části práce ukazuje hlavní rozdíly a jejich dopady na finanční výkazy a snaží se čtenáři vysvětlit, proč k nim dochází. V druhé části jsou shrnuty výsledky výzkumu na finančních závěrkách společností účtujících podle IFRS.