Komparace dlouhodobého majetku v IFRS, US GAAP a české účetní legislativě - Trnka, Martin; Krupová, Lenka, 1964-; Strouhal, Jiří, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Diplomová práce srovnává tři účetní systémy, IFRS, US GAAP a českou účetní legislativu v oblasti dlouhodobého majetku. Jako hlavní systém je zvolen IFRS, na kterém je v práci dlouhodobý majetek popsán. Z US GAAP a české legislativy jsou ukázány rozdílné přístupy k vykazování v různých oblastech dlouhodobého majetku. V první části práce ukazuje hlavní rozdíly a jejich dopady na finanční výkazy a snaží se čtenáři vysvětlit, proč k nim dochází. V druhé části jsou shrnuty výsledky výzkumu na finančních závěrkách společností účtujících podle IFRS.
Vedoucí práce: Lenka Krupová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses