Pohledávky a závazky ve světově uznávaných účetních systémech - Jíra, Zdeněk; Krupová, Lenka, 1964-; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku finančních pohledávek a závazků v IFRS. První kapitola práce se zabývá finančními pohledávkami v IFRS a popisem aktuálních projektů IASB v této oblasti. Druhá kapitola se věnuje faktoringu a popisuje teorii odúčtování analyzovanou na několika typech faktorigových pohledávek. Třetí kapitola pojednává o finančních nástrojích s charakteristikami vlastního kapitálu, kde je představen aktuální projekt IASB. Čtvrtá část je zaměřena na možnost oceňování finančních závazků reálnou hodnotou a návrh standardu Určování reálné hodnoty. Práce je doplněna praktickou analýzou v oblasti finančních nástrojů provedenou z účetních závěrek zahraničních bank.
Vedoucí práce: Lenka Krupová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; finanční nástroje; faktoring; diplomové práce; financial instruments; factoring; master's theses