Oceňování firmy - Vavrys, Jan; Drozen, František; Vančura, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Cílem této práce je ocenit závod Hotely společnosti Zálesí a.s. určením jeho tržní hodnoty. Výsledný výrok bude určen managementu společnosti pro potřeby investičního rozhodování a posuzování nabídek k případnému prodeje hotelů jako fungující společnosti. Práce se skládá ze dvou částí. V první, teoreticko-metodologické, jsou představeny základní metody oceňování včetně jejich pozitivních i negativních aspektů a kriterií jejich volby. Podrobněji je vysvětlena metoda diskontovaných peněžních toků, která nakonec byla k ocenění použita. V praktické části je představena společnost, provedena finanční a strategická analýza a na jejich základě vytvořen finanční plán závodu. Důležitou součástí ocenění metodou DCF je diskontní míra, k jejíž určení bylo použito metodiky vážených nákladů kapitálu, kde náklady vlastního kapitálu byly stanoveny pomocí metodiky modelu CAPM. Po tomto výpočtu následuje samotné ocenění výsledný výrok o hodnotě společnosti.
Vedoucí práce: František Drozen
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; hotely; diplomové práce; hotels; master's theses