DPH v účetnictví - Vomočilová, Pavlína (2010)
Diplomová práce na téma "DPH v účetnictví" se zabývá zobrazením daně z přidané hodnoty v účetnictví a porovnáním obou těchto systémů. Obsahuje analýzu společných prvků DPH a účetnictví, jako je subjekt, předmět, povinná evidence, účetní a daňové doklady a parametr času. V praktické části je rozebráno účtování daně na vstupu a daně na výstupu včetně samotné daňové povinnosti. Na závěr jsou uvedeny konkrétní postupy účtování v případě zálohových plateb a dobropisů a vrubopisů.