Verejno-súkromné partnerstvá v zdravotníctve - Sokolová, Lucia (2010)
Skvalitnenie a zefektívnenie zdravotnej starostlivosti patrí aj dnes medzi najdôležitejšie oblasti každého štátu. Aj v čase hospodárskej a finančnej krízy sa touto otázkou čoraz častejšie zaoberajú. Z dôvodu nedostatku finančných prostriedkov, hľadajú ministerstvá zdravotníctva v podobe verejno-súkromných partnerstiev partnera pre investície zamerané na zvyšovanie kvality poskytovaných služieb, s ktorými už majú niektoré krajiny, ako napríklad Veľká Británia, dlhoročné skúsenosti. Mojim cieľom bude zistiť, či je efektívne zaviesť verejno-súkromné projekty v nemocniciach v Slovenskej republike. Zameranie sa na efektívnosť týchto partnerstiev a návratnosť nákladov do nich vložených a vytvoriť závery o ich skutočnom fungovaní.