Verejno-súkromné partnerstvá v zdravotníctve - Sokolová, Lucia; Kapinusová, Jana; Durdisová, Jaroslava, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Skvalitnenie a zefektívnenie zdravotnej starostlivosti patrí aj dnes medzi najdôležitejšie oblasti každého štátu. Aj v čase hospodárskej a finančnej krízy sa touto otázkou čoraz častejšie zaoberajú. Z dôvodu nedostatku finančných prostriedkov, hľadajú ministerstvá zdravotníctva v podobe verejno-súkromných partnerstiev partnera pre investície zamerané na zvyšovanie kvality poskytovaných služieb, s ktorými už majú niektoré krajiny, ako napríklad Veľká Británia, dlhoročné skúsenosti. Mojim cieľom bude zistiť, či je efektívne zaviesť verejno-súkromné projekty v nemocniciach v Slovenskej republike. Zameranie sa na efektívnosť týchto partnerstiev a návratnosť nákladov do nich vložených a vytvoriť závery o ich skutočnom fungovaní.
Vedoucí práce: Jana Kapinusová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses