Zdaňovanie príjmov nerezidentov – fyzickych osob zo zdrojov na území ČR - Čorbová, Andrea; Marková, Hana, 1950-; Kohajda, Michael; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Táto diplomová práce si klade za cíl seznámit čtenáře se zdaňováním aktivních příjmů u fyzických osob - daňových nerezidentů, kterým plynou příjmy ze zdrojů na území ČR. Práce je rozdělená do 6 kapitol. První část se zabývá obecně otázkou daně z příjmů fyzických osoba, druhá kapitola je věnovaná definici a příčinám vzniku mezinárodního dvojího zdanění a následně opatřením k jeho zamezení v podobě smluv o zamezení dvojího zdanění. Na dalších řádcích práce jsou vymezené základní pojmy z oblasti mezinárodního zdanění a principy zdaňování nerezidentů. Klíčová - pátá kapitola obsahuje rozbor jednotlivých příjmů. Na závěr je práce doplněná o srovnání české legislativy s právní úpravou zdaňování nerezidentů v Slovenské republice.
Vedoucí práce: Hana Marková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2010
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses