Leasing z pohledu české legislativy a Mezinárodních standardů účetního výkaznictví - Schmidová, Monika (2010)
Diplomová práce se zabývá způsoby účtování a vykazování leasingových operací. Zaměřuje se na právní úpravu leasingu v České republice a vykazování dle IFRS. V praktické části diplomové práce je převod leasingové smlouvy z české úpravy účetnictví na IFRS a výzkum výročních zprávách společností účtujících dle IFRS. Výzkum je zaměřen na dodržování požadavků IFRS na zveřejňování informací o leasingu a vlastněném majetku.