Komanditní společnost v českém právu - Štefková, Leona (2010)
Diplomová práce vysvětluje fungování komanditní společnosti v českém právu, zejména její založení, fungování a zánik. V práci jsou uvedeny základní charakteristiky komanditní společnosti a jsou popsány rozdíly mezi právním postavením komanditisty a komplementáře. Na konkrétním příkladě je znázorněn vznik komanditní společnosti přeměnou právní formy ze společnosti s ručením omezeným. V závěru jsou vysvětleny způsoby zániku komanditní společnosti.