Komanditní společnost v českém právu - Štefková, Leona; Kalinová, Miluše, 1952-; Žák, Květoslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Diplomová práce vysvětluje fungování komanditní společnosti v českém právu, zejména její založení, fungování a zánik. V práci jsou uvedeny základní charakteristiky komanditní společnosti a jsou popsány rozdíly mezi právním postavením komanditisty a komplementáře. Na konkrétním příkladě je znázorněn vznik komanditní společnosti přeměnou právní formy ze společnosti s ručením omezeným. V závěru jsou vysvětleny způsoby zániku komanditní společnosti.
Vedoucí práce: Miluše Kalinová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses