Integrace evropského finančního trhu - Chaloupka, Jiří (2010)
Práce se zabývá procesem integrace evropského finančního trhu. V prví části jsou shrnuty názory současné ekonomie na integraci finančních trhů. Poté je podrobně rozebrán proces harmonizace práva finančních trhů na evropské úrovni. V následujících dvou kapitolách je stručně popsán proces konsolidace tržní struktury a dohledu. Závěrečná část pak měří dosažený stupeň a rychlost finanční integrace.