Zhodnocení mechanismu ERM II z hlediska vnitřní a vnější rovnováhy - Šikut, Milan; Durčáková, Jaroslava, 1941-; Kunz, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Cílem této diplomové práce je zhodnotit fungování mechanismu ERM II a vysvětlit jeho pozitiva a úskalí pro ekonomiku z hlediska vnitřní a vnější rovnováhy. V první části práce autor věnuje pozornost systému ERM II a ostatním používaným systémům měnových kurzů. Dále se podrobně zabývá obecnou teorií vnitřní a vnější rovnováhy ekonomiky. V analytické části pak pomocí vybraných indikátorů sleduje a hodnotí vliv mechanismu ERM II na vnitřní a vnější rovnováhu tří vybraných zemí -- Malty, Kypru a Lotyšska. V závěru práce autor shrnuje zjištěné výsledky analýzy.
Vedoucí práce: Jaroslava Durčáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses