Dopady světové finanční krize na českou ekonomiku - Proroková, Olga (2010)
Diplomová práce se zabývá dopadem světové finanční krize na českou ekonomiku. Cílem práce je vyhodnotit její dopad na českou ekonomiku. Práce je dělená do tří kapitol. Úvodní kapitola popisuje příčiny krize a způsob, jakým se krize rozšířila z USA do Evropy a dalších zemí. Druhá kapitola se zabývá samotným dopadem finanční krize na Českou republiku. Postupně je popisován vliv finanční krize na jednotlivé oblasti české ekonomiky, dále reakce měnové politiky a vlády, včetně fiskálních dopadů. Třetí kapitola se zabývá otázkou vstupu České republiky do evropské měnové unie ve světle současné finanční krize.