Dopady světové finanční krize na českou ekonomiku - Proroková, Olga; Koderová, Jitka; Čermáková, Daniela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Diplomová práce se zabývá dopadem světové finanční krize na českou ekonomiku. Cílem práce je vyhodnotit její dopad na českou ekonomiku. Práce je dělená do tří kapitol. Úvodní kapitola popisuje příčiny krize a způsob, jakým se krize rozšířila z USA do Evropy a dalších zemí. Druhá kapitola se zabývá samotným dopadem finanční krize na Českou republiku. Postupně je popisován vliv finanční krize na jednotlivé oblasti české ekonomiky, dále reakce měnové politiky a vlády, včetně fiskálních dopadů. Třetí kapitola se zabývá otázkou vstupu České republiky do evropské měnové unie ve světle současné finanční krize.
Vedoucí práce: Jitka Koderová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor dipl. práce]; finanční krize; diplomové práce; financial crises; master's theses