Mzdové účetnictví+ - Himlová, Markéta (2010)
Diplomová práce je zaměřena na mzdovou problematiku a na oblasti s ní související. Hlavním cílem je vymezení základních principů mzdového účetnictví a podání uceleného pohledu na mzdovou problematiku. Jednotlivé kapitoly se zaměřují na problematiku pracovněprávních vztahů, odměňování za práci, pojistného na sociální a zdravotní pojištění, daně z příjmů a srážek ze mzdy. Součástí kapitol je rovněž způsob účtování dané problematiky, poslední kapitola obsahuje příkladovou část popisující výpočet mzdy podle legislativy platné v roce 2010. V závěru práce jsou uvedeny nejvýznamnější změny legislativy týkající se mzdového účetnictví, které proběhly v posledních letech.