Mzdové účetnictví+ - Himlová, Markéta; Müllerová, Libuše, 1945-; Černý, Václav, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Diplomová práce je zaměřena na mzdovou problematiku a na oblasti s ní související. Hlavním cílem je vymezení základních principů mzdového účetnictví a podání uceleného pohledu na mzdovou problematiku. Jednotlivé kapitoly se zaměřují na problematiku pracovněprávních vztahů, odměňování za práci, pojistného na sociální a zdravotní pojištění, daně z příjmů a srážek ze mzdy. Součástí kapitol je rovněž způsob účtování dané problematiky, poslední kapitola obsahuje příkladovou část popisující výpočet mzdy podle legislativy platné v roce 2010. V závěru práce jsou uvedeny nejvýznamnější změny legislativy týkající se mzdového účetnictví, které proběhly v posledních letech.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; srážky ze mzdy; zdravotní pojištění; sociální pojištění; odměňování; pracovněprávní vztahy; mzdové účetnictví; diplomové práce; wage deductions; health insurance; social insurance; compensation; labor-law relations; payroll accounting; master's theses