Ekonomická analýza společnosti IVECO, a.s. - Knot, Petr (2010)
Cílem práce je ekonomická analýza společnosti Iveco Czech Republic, a.s. a zhodnocení její finanční situace v kontextu hospodářské krize. Práce je rozdělena do dvou částí. Část teoretická blíže popisuje jednotlivé metody a základní principy, které jsou použity při konkrétních výpočtech v praktické části. Praktická část vychází z aktuálních účetních výkazů a dalších informací, obsahuje horizontální a vertikální analýzu, bilanční pravidla, poměrovou analýzu, výpočet EVA, bankrotní a bonitní modely a postavení podniku v rámci odvětví. V závěru pak shrnuji a hodnotím zjištěné poznatky.