Ekonomická analýza společnosti IVECO, a.s. - Knot, Petr; Smrčka, Luboš; Schönfeld, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Cílem práce je ekonomická analýza společnosti Iveco Czech Republic, a.s. a zhodnocení její finanční situace v kontextu hospodářské krize. Práce je rozdělena do dvou částí. Část teoretická blíže popisuje jednotlivé metody a základní principy, které jsou použity při konkrétních výpočtech v praktické části. Praktická část vychází z aktuálních účetních výkazů a dalších informací, obsahuje horizontální a vertikální analýzu, bilanční pravidla, poměrovou analýzu, výpočet EVA, bankrotní a bonitní modely a postavení podniku v rámci odvětví. V závěru pak shrnuji a hodnotím zjištěné poznatky.
Vedoucí práce: Luboš Smrčka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; finanční analýza; ekonomická analýza; diplomové práce; financial analysis; economic analysis; master's theses