Účetnictví a evidence individuálního podnikatele - Brázdová, Eva; Strouhal, Jiří, 1980-; Cardová, Zdenka, 1951-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Diplomová práce se zabývá podnikatelskou činností fyzických osob. Jsou zde popsány postupy, které musí podnikatel uskutečnit ještě před samotným podnikáním (získání podnikatelského oprávnění, registrace u příslušných správních úřadů). V průběhu podnikání má podnikatel povinnost vést evidenci, zde má na výběr ze třech možností. Tato práce je zaměřena na vedení daňové evidence, která je upravena zákonem o daních z příjmů. Je zde podrobně rozebráno, co všechno musí podnikatel evidovat v daňové evidenci. Pozornost je zaměřena i na zdanění příjmů individuálního podnikatele. V závěru je uveden příklad z praxe, kde je znázorněn postup při vedení daňové evidence individuálního podnikatele. Data z daňové evidence jsou dále použita při výpočtu daně z příjmů fyzických osob a pojistného na zdravotní a sociální pojištění.
Vedoucí práce: Jiří Strouhal
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; daňová evidence; diplomové práce; tax accounting; master's theses