Finanční analýza firmy BAŤA, akciová společnost - Kubíček, Petr (2010)
Tato práce zprostředkovává exkurz do světa finanční analýzy jak z teoretického, tak z praktického pohledu. Ve své první části definuje základní teoretický aparát užívaný při finanční analýze, který je pak ve druhé části aplikován na praktickém příkladu firmy Baťa, akciová společnost. Důraz je kladen především na problematiku použitých účetních postupů, analýzu rentability, likvidity, aktivity, zadluženosti a analýzu nefinančních ukazatelů. Velmi významný prostor je věnován prostorovému srovnání. Analyzovaný podnik je porovnáván jak s příslušným odvětvím, tak s hlavními konkurenty. V rámci komplexního posouzení finančního zdraví analyzovaného podniku je aplikován Altmanův model, model IN05 a test na tvorbu hodnoty.