Státní zásahy v zemích EU během hospodářské krize – analýza Evropského hospodářského plánu obnovy a dalších národních opatření - Mach, Martin; Ševčíková, Michaela; Štěpánek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Cílem bakalářské práce je analýza a komparace státních zásahů do ekonomiky, jimiž reagovaly některé státy na probíhající hospodářskou krizi. Zaměřil jsem se zejména na oblast Evropské unie a použil dostupná empirická data. V první části jsem se věnoval hlavně státním zásahům a hospodářské krizi v rovině ekonomické teorie. Ve druhé části práce jsem se zabýval makroekonomickou situací v Evropské unii. Provedl jsem analýzu přijatého "Evropského hospodářského plánu obnovy" a některých národních opatření, například tzv. šrotovného, kde jsem uvedl možné dopady na trh. Dále jsem porovnal přijatá opatření v Evropské unii s postupy USA.
Vedoucí práce: Michaela Ševčíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2010
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses