Centralizace, aneb cesta vedoucí k vyšší efektivnosti zdravotnictví ve transformovaných nemocnicích Ústeckého kraje - Řehák, Martin; Písař, Pavel; Durdisová, Jaroslava, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Ve své bakalářské práci se zabývám transformací nemocnic v Ústeckém kraji z příspěvkových organizací na odštěpné závody, spojené do jedné akciové společnosti Krajská zdravotní, a.s.. Tato transformace a centralizace se týkala pěti krajských nemocnic, konkrétně Nemocnice Děčín p.o., Nemocnice Chomutov p.o., Nemocnice Most p.o., Nemocnice Teplice p.o. a konečně největší nemocnice v Ústeckém kraji a to Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem p.o.. V teoretické části analyzuji transformaci nemocnic v České republice s obecného hlediska a analyzuji možné způsoby transformace nemocnic. V praktické části mapuji změny právní a organizační struktury 5 krajských nemocnic od jejich prvopočátků do dnešních dnů. Na základě SWOT analýzy a finanční analýzy výročních zpráv z doby před a po transformaci a centralizaci analyzuji využití synergických efektů, které v procesu transformace vznikaly a vznikají a které jsou/měly by být zárukou efektivnějšího využívání omezených zdrojů. Hlavním výstupem mé bakalářské práce je zhodnocení transformace z hlediska nárůstu potenciálu zvyšováni efektivnosti a návrh některých cest vedoucích k ještě většímu využití synergických efektů.
Vedoucí práce: Pavel Písař
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses