Vliv zemědělské politky na strukturu využívání půdního fondu v ČR - Novák, Josef; Ryvolová, Ivana; Řežábek, Pavel, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Cílem práce je analyzovat dopady zemědělské politiky uplatňované v České republice na strukturu využívání zemědělského půdního fondu od roku 1990 až do současnosti. Pozornost je věnována především dopadům evropských zemědělských dotací, omezení množství produkce a produkčních kvót zemědělských plodin. Práce se rovněž zabývá dopady regulační politiky na strukturální změny v rostlinné a také, s tím provázané, živočišné výrobě. Aplikační část rozebírá některé alternativní možnosti ve využívání zemědělského půdního fondu, které se objevují hlavně díky podpoře produkce energie z obnovitelných zdrojů.
Vedoucí práce: Ivana Ryvolová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; dotace; zemědělská politika; zemědělství; bakalářské práce; subsidies; agricultural policy; agriculture; bachelor's theses