Postavení zdravotně postižených osob, zejména s ohledem na jejich uplatnění na trhu práce - Stárková, Eva; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Doležalová, Antonie, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Cílem této bakalářské práce je zjistit současný stav postavení občanů se zdravotním postižením (dále jen OZP) ve společnosti, jejich sociální situaci, možnosti společenského a zejména pracovního uplatnění. Základními kritérii budou kvalita života se zaměřením na možnost společenského a pracovního uplatnění. Součástí této práce bude analýza současného stavu legislativní úpravy sociální podpory OZP se zaměřením na jejich uplatnění na trhu. Teoretická část bude věnována institucionálnímu a právnímu rámci zaměstnávání OZP, aplikovaným zejména na OZP se zvláštním zaměřením na vysokoškolsky vzdělané OZP, jejichž zdravotní způsobilost-duševní práce nemusí být vůbec omezena tělesným postižením. Analytická část práce bude zaměřena na postavení OZP občanů, názory samotných OZP občanů v různých kategoriích postižení a zhodnocení politiky EU v sociální oblasti a její vliv na legislativu ČR.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; trh práce; nezaměstnanost; bakalářské práce; labor market; unemployment; bachelor's theses