Cezhraničná spolupráca Slovensko – Česko v programovacom období - Hudečková, Martina; Wokoun, René, 1953-; Horáček, Jiří, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Predmetom diplomovej práce "Cezhraničná spolupráca Slovenská republika -- Česká republika v programovacom období 2007 -- 2013" je na základe analýzy doposiaľ schválených žiadostí o finančný príspevok z Európskeho fondu pre regionálny rozvoj na realizáciu projektov v rámci zmienenej spolupráce, zhodnotiť zameranie a štruktúru čerpaných finančných prostriedkov. Výsledkom tejto analýzy je zistenie, že slovensko-česká cezhraničná spolupráca sa stáva významným nástrojom používaným k celkovému všestrannému rozvoju prihraničného územia. Jednotlivé kapitoly práce sa zameriavajú na stručný popis histórie a dôvodov vzniku cezhraničnej spolupráce, na charakteristiku jednotlivých programov politiky hospodárskej a sociálnej súdržnosti so zameraním na cezhraničnú spoluprácu, tj. program PHARE CBC, Iniciatíva INTERREG IIIA a cezhraničná spolupráca Cieľa 3 -- Európska územná spolupráca. Najrozsiahlejšia kapitola, ktorá je ťažiskom riešenej problematiky sa orientuje na samotný Operačný program Slovenská republika -- Česká republika v programovacom období 2007 -- 2013. Posledná časť práce je potom zameraná na zmienený rozbor projektov.
Vedoucí práce: René Wokoun
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses