Strategická analýza podniku - Čížek, Jan; Kovář, František, 1940-; Hauptmann, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2010)
Obsahem práce je strategická analýza a definice strategické pozice obchodněmarketingové části korporace, která se zabývá prodejem spotřební elektroniky a domácích spotřebičů. K hodnocení externího prostředí je využita PEST analýza a Porterův model pěti konkurenčních sil. Vnitřní prostředí organizace je posuzováno analýzou zdrojů organizace, analýzou kompetencí organizace a Porterovým hodnotovým řetězcem. Sestavená SWOT analýza hodnotí vnitřní prostředí organizace ve vztahu k jejímu okolí. Cílem práce je provést strategickou analýzu zvolené firmy a navrhnout opatření pro její rozvoj.
Vedoucí práce: František Kovář
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses