Analýza spokojenosti zaměstnanců v ČSOB, a.s. - Novotná, Barbora (2009)
Diplomová práce se zabývá problematikou spokojenosti zaměstnanců a jednotlivými faktory, které ji ovlivňují. Práce se skládá ze dvou částí, teoretické a praktické. Teoretická část (literární rešerše) je věnována rozboru literatury. Pojednává o různých pojmech a souvislostech, které jsou důležité pro spokojenost zaměstnanců. Praktická část je již zaměřena na konkrétní charakteristiku personálních postupů ve společnosti ČSOB, a.s., které mají zásadní vliv na spokojenost zaměstnanců, jako je systém odměňování, systém motivace, možnosti kariérového růstu, vzdělávání a rozvoje a pracovní vztahy v podniku. Součástí je i sestavení vlastního dotazníku, zpracování a vyhodnocení získaných dat a závěrečná diskuse výsledků.