Auditorské postupy při ověřování účetní závěrky v praxi - Pavlík, Jan; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Černý, Václav, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Práce je zaměřena na problematiku auditu účetní závěrky. V první části je charakterizován audit a popsán jeho historický vývoj v rozvinutých evropských zemích a v České republice. Druhá část je věnována právním a etickým požadavkům na audit v České republice. Ve třetí části jsou přiblíženy auditorské postupy a techniky, které probíhají od přijetí zakázky až po vydání zprávy. Poslední část je zaměřena na konkrétní auditorské postupy při ověřování pohledávek a zásob v praktické aplikaci u dvou reálně existujících společností.
Vedoucí práce: Jaroslava Roubíčková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; audit; diplomové práce; auditing; master's theses