Hodnocení úspěšnosti fiskální politiky na vybraných konkrétních případech - Fara, Tomáš; Dvořák, Pavel, 1948-; Votava, Libor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2008)
Tato diplomová práce se zabývá hodnocením fiskální politiky České republiky, Slovenské republiky a Spojených států amerických. Práce hodnotí vliv fiskální expanze na reálnou ekonomiku a zadlužení země. První část práce se věnuje teoretickému vymezení fiskální politiky. V další části je popsán vývoj hlavních makroekonomických ukazatelů vybraných států. Závěrečná část je věnována samotnému posouzení účinnosti konkrétních fiskálních impulsů a hodnocení jejich dopadů na nezaměstnanost, tempo růstu HDP a veřejný dluh.
Vedoucí práce: Pavel Dvořák
Obsahuje bibliografii
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: hospodářská politika; fiskální politika; hrubý domácí produkt; veřejný dluh; nezaměstnanost; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; economic policy; fiscal policy; gross domestic product; public debts; unemployment; master's theses