Rusko jako strategický partner pro české exportéry a investory - Vrbová, Alena (2009)
Diplomová práce se zabývá hospodářskými vztahy České republiky a Ruska. Cílem práce je analyzovat obchodní vazby mezi zeměmi, nastínit jejich budoucí vývoj s přihlédnutím na zpomalení ekonomiky, způsobené finanční krizí. První kapitola udává základní informace o teritoriu. Druhá část popisuje ekonomiku Ruska, její vývoj od rozpadu SSSR až po současnost. Další kapitola řeší vzájemné ekonomické vztahy České republiky a Ruska, vycházející ze smluvní základny obou zemí. Čtvrtá část je věnována české proexportní politice a hlavním organizacím a společnostem, které byly k tomuto účelu v zemi založeny. Poslední kapitola je zaměřena na podnikatelské prostředí v Rusku, jeho specifika a příležitosti pro české subjekty.