Rusko jako strategický partner pro české exportéry a investory - Vrbová, Alena; Plchová, Božena, 1936-; Nigrinová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Diplomová práce se zabývá hospodářskými vztahy České republiky a Ruska. Cílem práce je analyzovat obchodní vazby mezi zeměmi, nastínit jejich budoucí vývoj s přihlédnutím na zpomalení ekonomiky, způsobené finanční krizí. První kapitola udává základní informace o teritoriu. Druhá část popisuje ekonomiku Ruska, její vývoj od rozpadu SSSR až po současnost. Další kapitola řeší vzájemné ekonomické vztahy České republiky a Ruska, vycházející ze smluvní základny obou zemí. Čtvrtá část je věnována české proexportní politice a hlavním organizacím a společnostem, které byly k tomuto účelu v zemi založeny. Poslední kapitola je zaměřena na podnikatelské prostředí v Rusku, jeho specifika a příležitosti pro české subjekty.
Vedoucí práce: Božena Plchová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; investice; Rusko; diplomové práce; investments; Russia; master's theses