Analýza organizační kultury Dřevozpracujícího družstva - Pajer, Petr (2010)
Práce se zabývá analýzou organizační kultury Dřevozpracujícího družstva v Lukavci. Cílem bylo jednak popsat současnou kulturu družstva, zjistit nakolik je firemní kultura DDL silná a vyzdvihnout určité jevy, jež kulturu družstva silně ovlivňují resp. utváří. Na teoretický základ vycházející z dostupné literatury navazuje část praktická, jež družstevní kulturu zkoumá ze třech rovin - roviny základních hodnot a přesvědčení, normativní roviny a roviny symbolické. Ke zkoumání byly využity veškeré volně dostupné materiály, v podniku proběhnuvší sociální audity, dotazníková šetření ve firmě i na veřejnosti, včetně informací získaných neformálním dotazováním jednotlivých zainteresovaných. Výsledky práce by měly sloužit firmě jako materiál vhodný jako podklad pro určité řídící zákroky, a měly poukázat na jisté negativní jevy vyskytující se v podniku.