Analýza organizační kultury Dřevozpracujícího družstva - Pajer, Petr; Nový, Ivan, 1956-; Strnad, Michael; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Práce se zabývá analýzou organizační kultury Dřevozpracujícího družstva v Lukavci. Cílem bylo jednak popsat současnou kulturu družstva, zjistit nakolik je firemní kultura DDL silná a vyzdvihnout určité jevy, jež kulturu družstva silně ovlivňují resp. utváří. Na teoretický základ vycházející z dostupné literatury navazuje část praktická, jež družstevní kulturu zkoumá ze třech rovin - roviny základních hodnot a přesvědčení, normativní roviny a roviny symbolické. Ke zkoumání byly využity veškeré volně dostupné materiály, v podniku proběhnuvší sociální audity, dotazníková šetření ve firmě i na veřejnosti, včetně informací získaných neformálním dotazováním jednotlivých zainteresovaných. Výsledky práce by měly sloužit firmě jako materiál vhodný jako podklad pro určité řídící zákroky, a měly poukázat na jisté negativní jevy vyskytující se v podniku.
Vedoucí práce: Ivan Nový
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; analýza; diplomové práce; analysis; master's theses