Management podniku a životní prostředí - Sansalová, Sabeha (2009)
Cílem této práce je provést porovnání systémů environmentálního managementu z hlediska nákladovosti a náročnosti pro zavádějící podnik a z hlediska možných přínosů pro podnik. Na základě vyhodnocení názorů zaměstnanců firmy navrhnout podniku dodržování některých opatření v souladu se systémy environmentální řízení a dále doporučit zavedení jednoho ze systému jakožto možné řešení problematiky snižování nákladů a zároveň zvyšování prestiže i konkurenceschopnosti firmy.