Rovná daň v pobaltských zemích a na Slovensku - Šugrová, Jana (2010)
Cílem diplomové práce je porovnat a vyhodnotit systém rovné daně v pobaltských státech a na Slovensku. V první kapitole se čtenář seznámí se stručnou historií rovné daně a obecnými pojmy, které se tématu týkají. Druhá a třetí kapitola je věnována analýze daňových systémů v jednotlivých zkoumaných zemích. Práce analyzuje politickou a ekonomickou situaci každé země před daňovou reformou, popis daňových systémů tak, jak byly původně zavedeny a změny v průběhu času do současnosti. Poslední kapitola je věnována podrobné analýze makroekonomických ukazatelů ve formě grafů a slovního popisu. Na závěr v části "4.6 Celkové zhodnocení" je uveden souhrn zjištěných poznatků a dopad systému rovné daně na ekonomiku jednotlivých zemí.