Rovná daň v pobaltských zemích a na Slovensku - Šugrová, Jana; Kubátová, Květa, 1952-; Schvábová, Andrea; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Cílem diplomové práce je porovnat a vyhodnotit systém rovné daně v pobaltských státech a na Slovensku. V první kapitole se čtenář seznámí se stručnou historií rovné daně a obecnými pojmy, které se tématu týkají. Druhá a třetí kapitola je věnována analýze daňových systémů v jednotlivých zkoumaných zemích. Práce analyzuje politickou a ekonomickou situaci každé země před daňovou reformou, popis daňových systémů tak, jak byly původně zavedeny a změny v průběhu času do současnosti. Poslední kapitola je věnována podrobné analýze makroekonomických ukazatelů ve formě grafů a slovního popisu. Na závěr v části "4.6 Celkové zhodnocení" je uveden souhrn zjištěných poznatků a dopad systému rovné daně na ekonomiku jednotlivých zemí.
Vedoucí práce: Květa Kubátová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor dipl. práce]; daňové systémy; diplomové práce; tax systems; master's theses