Ekonomická analýza společnosti Actherm, s. r. o. - Pavlíček, Tomáš; Synek, Miloslav, 1935-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Předmětem této diplomové práce je zhodnocení efektivnosti podniku prostřednictvím současných metod ekonomické analýzy. Úvodní část, je zaměřená na stručné uvedení do historie podniku a rozsahu jeho působnosti, dále seznamuje čtenáře s technologickým aspektem vzniku tržeb a přidané hodnoty prostřednictvím provozování tepelné elektrárny. V analytické části, hodnotím fungování společnosti na základě analytických ukazatelů spočítaných z údajů z účetní uzávěrky, u každého stručně teoreticky popíšu funkci a následně okomentuji výsledky a navrhnu případná zlepšení. Na konci práce aplikuji různé metody mezipodnikového srovnání s konkurenčními podniky v odvětví.
Vedoucí práce: Miloslav Synek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses