Realizace konkrétního mezinárodního kongresu - Parobková, Lenka (2009)
Hlavním cílem práce je zhodnotit trh kongresového cestovního ruchu v podmínkách ČR a přiblížit čtenáři problematiku organizace konkrétní kongresové akce. Teoretická část této práce je zaměřena na charakteristiku kongresového cestovního ruchu, jeho specifika a funkci. Praktická část práce zahrnuje analýzu trhu kongresového cestovního ruchu. Jejím cílem je zhodnotit postavení tohoto odvětví jednak v národním hospodářství České republiky, jednak v mezinárodní konkurenci. Další analýza se soustředí na zhodnocení kongresového potenciálu hlavního města Prahy a na posouzení vlivu ekonomické recese na toto odvětví. Hlavním praktickým přínosem práce je vytvoření manuálu, který by čtenáři poskytl návod na realizaci kongresové akce. Proces organizace je přiblížen na konkrétních příkladech.