Realizace konkrétního mezinárodního kongresu - Parobková, Lenka; Vojík, Vladimír, 1944-; Vrbová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Hlavním cílem práce je zhodnotit trh kongresového cestovního ruchu v podmínkách ČR a přiblížit čtenáři problematiku organizace konkrétní kongresové akce. Teoretická část této práce je zaměřena na charakteristiku kongresového cestovního ruchu, jeho specifika a funkci. Praktická část práce zahrnuje analýzu trhu kongresového cestovního ruchu. Jejím cílem je zhodnotit postavení tohoto odvětví jednak v národním hospodářství České republiky, jednak v mezinárodní konkurenci. Další analýza se soustředí na zhodnocení kongresového potenciálu hlavního města Prahy a na posouzení vlivu ekonomické recese na toto odvětví. Hlavním praktickým přínosem práce je vytvoření manuálu, který by čtenáři poskytl návod na realizaci kongresové akce. Proces organizace je přiblížen na konkrétních příkladech.
Vedoucí práce: Vladimír Vojík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; kongresový cestovní ruch; diplomové práce; convention tourism; master's theses