Kupní rozhodovací proces na trhu tiskáren - Čuřínová, Simona (2010)
Cílem diplomové práce je analyzovat kupní rozhodovací proces na trhu tiskáren pro domácnost. Stěžejním momentem první, teoretické části, je popis jednotlivých fází celého procesu. Práce se zaměřuje i na různé pohledy na kupní rozhodovací proces, deskripci faktorů, které mají na průběh rozhodování vliv a také na různé typy procesů. V praktické části jsou nejprve charakterizovány tiskárny, tiskové technologie a celý trh tiskáren v České republice. Největší pozornost je věnována výzkumu kupního rozhodovacího procesu na trhu tiskáren, potažmo multifunkčních zařízení pro domácnost. Ten je založen na dotazníkovém šetření. V závěru práce je uvedeno shrnutí získaných výsledků včetně marketingových doporučení.