Segmentace trhu antiperspirantů a deodorantů - Král, Tomáš; Koudelka, Jan; Nývlt, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Cílem diplomové práce na téma Segmentace trhu antiperspirantů a deodorantů je nalezení diferencí v tržních projevech spotřebitelů, na základě odhalených diferencí odkrýt a charakterizovat segmenty spotřebitelů a pro nejatraktivnější z nich navrhnout základní směry marketingové orientace. Teoretická část pojednává obecně o segmentaci trhu, dále je zaměřena na samotný proces segmentace a detailně popisuje segmentační kritéria. V praktické části jsou popsány charakteristiky trhu antiperspirantů a deodorantů v ČR. Následuje analýza sekundárních dat, především tržní data od ACNielsen. Pomocí obsahové analýzy jsou dále postiženy styly marketingové komunikace hlavních výrobců. Hlavní část práce je zaměřena na samotný proces segmentace trhu antiperspirantů a deodorantů -- vymezení trhu, postižení významných kritérií, dotazníkové šetření, odkrývání segmentů prostřednictvím shlukové analýzy a rozvoj profilu odkrytých segmentů pomocí kontingenčních tabulek a sledování afinit. V závěru práce jsou vybrány dva nejatraktivnější segmenty a pro ně jsou navrženy možné směry zaměření marketingové strategie.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; segmentace trhu; diplomové práce; market segmentation; master's theses