Analýza vnější ekonomické rovnováhy ČR - Pařilová, Martina (2010)
Diplomová práce se soustředí na vývoj vnější ekonomické rovnováhy České republiky v letech 2000-2009. První kapitola představuje teorii vnější ekonomické rovnováhy. V druhé kapitole je popsán vývoj platební bilance ČR v letech 2000-2009. Třetí kapitola analyzuje faktory působící na vývoj platební bilance České republiky.