Podpora malých a středních podniků ze strany EU - Malý, Lukáš (2009)
Diplomová práce se zabývá podporu malých a středních podnikům ze strany Evropské unie. V první části práce definuje skupinu malých a středních podniků, popisuje jejich silné a slabé stránky a zkoumá postoj Evropské unie k malým a středním podnikům. Druhá část podrobně popisuje konkrétní podporu Unie. Ta je pro přehlednost dělena na 4 oblasti: na fondy EU, na tematickou podporu, na finanční nástroje na podporu malých a středních podniků a na podporu mezinárodního působení malých a středních podniků. Třetí praktická část pak popsaný systém podpory zkoumá na třech existujících společnostech, které do kategorie malých a středních podniků patří. Součástí práce je i konkrétní navržené řešení získání dotace pro jednu ze zkoumaných společností.