Podpora malých a středních podniků ze strany EU - Malý, Lukáš; Černohlávková, Eva, 1936-2016; Vondrák, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Diplomová práce se zabývá podporu malých a středních podnikům ze strany Evropské unie. V první části práce definuje skupinu malých a středních podniků, popisuje jejich silné a slabé stránky a zkoumá postoj Evropské unie k malým a středním podnikům. Druhá část podrobně popisuje konkrétní podporu Unie. Ta je pro přehlednost dělena na 4 oblasti: na fondy EU, na tematickou podporu, na finanční nástroje na podporu malých a středních podniků a na podporu mezinárodního působení malých a středních podniků. Třetí praktická část pak popsaný systém podpory zkoumá na třech existujících společnostech, které do kategorie malých a středních podniků patří. Součástí práce je i konkrétní navržené řešení získání dotace pro jednu ze zkoumaných společností.
Vedoucí práce: Eva Černohlávková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses