Možnosti využití derivátů při řízení státního dluhu - Polesný, Michal; Dvořák, Petr, 1960-; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Práce se zabývá zmapováním možností využití finančních derivátů správci státního dluhu. Zkoumá jejich motivy, upozorňuje na rizika a další aspekty spojené s využitím derivátů a rekapituluje některé medializované případy problematického využití swapů. V závěrečné části na historických datech pro Českou republiku zjišťuje, zda jednotlivé varianty použití derivátů mohou přinášet správci dluhu finanční úsporu.
Vedoucí práce: Petr Dvořák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses