Vliv daní na věrný a poctivý obraz účetnictví - Müllerová, Michaela (2010)
Tato práce si klade za cíl upozornit na nedostatky při vedení účetnictví, které jsou ovlivněny současnou daňovou legislativou, a které mohou vést ke zkreslení účetní závěrky a tím i k narušení zásady věrného a poctivého zobrazení skutečnosti. V diplomové práci jsou zdůrazněny účetní operace týkající se opravných položek, odpisů, rezerv a odložené daně, které díky neutrálnímu vlivu na základ daně, bývají v účetnictví velmi často opomíjeny či zkreslovány.