Vliv daní na věrný a poctivý obraz účetnictví - Müllerová, Michaela; Rauš, Jiří, 1967-; Němcová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Tato práce si klade za cíl upozornit na nedostatky při vedení účetnictví, které jsou ovlivněny současnou daňovou legislativou, a které mohou vést ke zkreslení účetní závěrky a tím i k narušení zásady věrného a poctivého zobrazení skutečnosti. V diplomové práci jsou zdůrazněny účetní operace týkající se opravných položek, odpisů, rezerv a odložené daně, které díky neutrálnímu vlivu na základ daně, bývají v účetnictví velmi často opomíjeny či zkreslovány.
Vedoucí práce: Jiří Rauš
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; účetnictví; daně; diplomové práce; accounting; taxation; master's theses